Appelpit gedichten

Over mij

Hilly

Dag, mijn naam is Hilly Appel. Ooit was ik een paar jaar onderwijzeres in het basisonderwijs, daarna studeerde ik Nederlands en Jeugdliteratuur. Ik zat drie jaar in de griffeljury; ik ben werkzaam als redacteur voor audiotijdschriften (voor blinden en slechtzienden). Verder maak ik soms een liedtekst voor meer of minder officiële gelegenheden.

Er is een uitdrukking: Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Misschien is dat waar, maar andersom kan een woord voor elke lezer een ander beeld oproepen. Voor mij werkt taal minstens zo sterk als een plaatje. Een klein gedicht kan een subtiele sfeer schetsen. De woorden uit het dagboek van mijn overleden moeder zetten haar scherper voor mij neer dan de meeste foto’s die ik van haar heb. Woorden kunnen me ontroeren en wat ik mooi, grappig of opmerkelijk vind, wil ik vasthouden door het woorden te geven. Daarom schrijf ik. Een dagboek, een weblog, verhaaltjes, gedichten.

Appelpit

De Appel van appelpit is duidelijk. Het is mijn naam. De pit verwijst naar de kernachtige manier waarop je met gedichten iets neer kunt zetten
Kijk rustig rond, lees, gebruik gedichten die je van pas komen, maar verspreid ze niet zonder bronvermelding.

taal is woorden om te delen

Storm
Social media

Link naar mijn twitter account.

© Appelpit algemene voorwaarden links